Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Welke behandelingen zijn mogelijk?

Tijdens een behandeling worden altijd de nagels van uw hond geknipt, de haren onder de voetzooltjes weggeknipt, de oren schoongemaakt en de liezen geschoren. Ook wordt het gebit gecontroleerd op tandsteen en de hond wordt gewassen en gedroogd. Dit alles is standaard inbegrepen bij iedere behandeling en kost dus niets extra’s.
Knippen


Bij deze behandeling wordt de vacht helemaal netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen. Hondenrassen die geknipt worden zijn onder anderen:  Poedels, Malthesers, Shi-tzu’s, Yorkshire terriërs, Tibetaanse terriërs, etc.

Ook is het mogelijk om honden te effileren. Dit is een techniek die een erg mooi en natuurlijk effect geeft.
Dit wordt vaak gedaan bij honden die gedeeltelijk geknipt worden, zoals onder anderen de meeste soorten Spaniels, Golden retrievers, Flat coated retreivers, langharige jachthonden etc.
ScherenAls de eigenaar de voorkeur geeft aan een lekker kort modelletje kan de hond ook in model geschoren worden als de vacht hier geschikt voor is. Ook hierin zijn verschillende lengtes en modellen mogelijk.
PlukkenBij honden die geplukt worden wordt de dode bovenste laag haar verwijderd. Deze behandeling wordt toegepast op ruwharige rassen. Het plukken doet de hond geen pijn, omdat de dode haren al los in de haarzakjes liggen. Deze haren worden geplukt, zodat de nieuwe laag haar, die daar al onder ligt, de kans krijgt om te groeien.
 
De hond wordt geplukt als de vacht plukrijp is. Als de hond dan niet geplukt wordt, dan komt er een doorgegroeide, slecht ontwikkelde vacht door, die voor jeuk en open plekken kan zorgen.
Honden die geplukt kunnen worden zijn: Alle ruwharige honden zoals onder anderen ruwharige Tekkels, Schnauzers, de meeste Terriërs, Griffons, etc.
Ontwollen


Bij de meeste honden vindt 2 keer per jaar een rui periode plaats. In deze periode verliezen ze een deel van de vacht en komt er een nieuwe vacht door. Met speciale borstels  kunnen we helpen om deze oude vacht te verwijderen. Voor de hond een genot, want de loszittende vacht zorgt vaak voor veel jeuk en kan vervelende klitten veroorzaken.
Honden die ontwold kunnen worden zijn onder anderen: Bobtails, Bearded collies, Sint Bernhards, New foundlanders, Herders, Labradors, maar ook alle kortharige rassen zoals Jack-Russels, Boxers en Bulldogs kunnen worden ontdaan van hun losse ruiharen.
Ontklitten/borstelen


Er wordt natuurlijk naar gestreefd de hond zo veel mogelijk klitvrij te houden, dit is voor de hond het prettigste. Wij kunnen u goed adviseren hoe u dit het beste kan doen en welke materialen hiervoor geschikt zijn. Natuurlijk kan het voorkomen dat de vacht toch in de klit raakt. Met speciale borstels kunnen wij de klitten uit de vacht halen. Als u zelf niet de tijd of vaardigheid hebt om te ontklitten maar toch de hond graag in een lang model wilt houden, kunnen wij de hond ook regelmatig voor u ontklitten of borstelen.
WassenAls u thuis niet de mogelijkheid hebt om uw hond te wassen, doen wij dit graag voor u. Voor een klein bedrag wordt de hond gewassen met de beste hondenshampoo ’s en droog geföhnd. Informeer naar de tarieven en mogelijkheden. Zie ook onze prijslijst.
Puppy-uurtje

De eerste maanden van uw pup zijn erg belangrijk, hij krijgt veel indrukken die hem de rest van zijn leven bijblijven. Uiteraard dienen de ervaringen positief te zijn. Ook een bezoek aan de trimsalon hoort hierbij. Daarom zijn puppy’s tot 5 maanden welkom bij ons voor een puppy-uurtje. Tijdens dit bezoek aan de trimsalon laten wij de pup rustig kennismaken met de trimsalon. Hij mag lekker even rondsnuffelen en we zetten hem even op tafel, waar we hem kennis laten maken met de apparaten van de trimsalon. Zo leert de pup spelenderwijs dat de trimsalon niet eng is. Tijdens dit puppy-uurtje krijgt u ook advies over de (vacht)verzorging van uw puppy. Het puppy-uurtje is gratis.
7-1-2017
Laatste wijziging:
Leuke foto's op Instagram
Like ons op FaceBook
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu